Лятна академия „Училища Европа“ в Кюстендил – предпочитано място от родители и деца за лятната ваканция

Снимки: "Училища Европа"

В ситуацията на пандемия, екипът осигури по всички мерки и изисквания безопасността на децата

Лятна академия „Училища Европа“ – Кюстендил за поредна година е предпочитаното място от родители и деца за ваканционните месеци. В ситуация на пандемия, екипът на Училища Европа осигури по всички мерки и изисквания безопасността на децата и стартът на Лятната академия бе даден с началото на месец юни, като занималнята ще работи с развлекателна програма до 15 септември. Със започването на учебната година ще бъдат възстановени занятията за самоподготовка.

Лятна академия „Училища Европа“ – Кюстендил ангажира вниманието на децата с: обучения по математика, български и английски , поднесени под формата на занимателни уроци; с творчески ателиета, които откриват и надграждат уменията на възпитаниците; с походи сред природата на парк Хисарлъка и Осогово; с игри на воля и с множество изненади.

Чести са посещенията в Историческия музей в Кюстендил. Хладният въздух там е оазис в летните горещини, а съхраняваните зад витрините експонати от древността са оазис за детското любопитство. С помощта на  музейните специалисти,  децата учат как се плетат кошнички, правят и първите си стъпки като майстори грънчари, влизат в ролята на рицари с изработените от тях шлемове и ризници. С изключителен интерес се включват и в часовете по програмиране и роботика, водени от преподавателя Георги Петров от Академия по Програмиране и Роботика за ученици „Слънчице“. 

В арт заниманията, специално място имат и птиците. Вдъхновени от волния полет на крилатите, децата обогатяват творческата колекция на Академията с оригинални пана с птици.  В грижа към опазването им, изработиха и поставиха сред природата поредната къщичка за птици с логото на Училища Европа, като ежедневно поставят храна в нея.

В ателиетата, момичетата и момчетата рисуват и изработват предмети, с които участват в ежегодните благотворителни базари на Училища Европа в помощ на нуждаещи се от финансова подкрепа деца и техните семейства.

Сред приятелите на Лятната академия са и пожарникарите. Децата им гостуваха в деня на небесния закрилник на пожарникарите и покровител на огъня и гръмотевиците - Старозаветния пророк Илия. В двора на „Пожарна безопасност и защита на населението” - Кюстендил, възпитаниците на Училища Европа разгледаха специализираните автомобили и участваха в тренировъчна демонстрация на пожарникарите, като помагаха в "борбата" на водата срещу огъня.

С букети от цветя и билки, с букети от прекрасни емоции и свежест от планината се завръщат децата на Училища Европа от всеки поход. До тях със знанията и опита е планинският водач Николай Какачки. Често в планинските им приключения се включва и Радослав Наков с кучето-спасител Вегас – приятел и любимец на децата. Заедно с игрите по горските поляни, малчуганите се учат  как да пазят себе си, но и природата. Децата не само не оставят след себе си отпадъци, но и почистват любимите за игра места. Със събрани пластмасови бутилки, те участваха и в кампанията „Рециклиране с кауза“  в помощ на 11-годишната Анна-Даная.

Родителите за Лятната академия на Училища Европа:

За втора година, дъщеря ми прекарва ваканцията в Лятна академия „Училища Европа“ – Кюстендил, както и занималнята през учебната година. Много съм доволна от организацията и разнообразната програма, която предлага Академията, сподели Милена – майка на второкласничката София. Едновременно с обученията по български език и математика, в програмата са включени и забавления, голям плюс е и чуждоезиковото обучение. Дъщеря ми  с голям интерес се включва в заниманията по приложни изкуства, които развиват талантите и креативността в децата. Ежедневното общуване с природата, излетите, активните физически занимания, чрез игрите на открито, са друго предимство на Лятната академия, като екипът използва пълноценно природните дадености на Кюстендил, допълни Милена.

За трета година, Училища Европа осигурява за дъщеря ми чудесно лято, сподели впечатленията си д-р Мая Кирилова, родител на третокласничката Гергана. Детето ни посещава Лятната академия с голямо желание, а ние като родители сме спокойни, както по отношение на грижата за здравето, така и за развитието й, чрез обученията и разнообразните творчески занимания. С децата работи един чудесен екип, който ги предразполага за хубави и запомнящи се емоции. В настоящата ситуация, хигиената в помещенията е на ниво. Много важно за нас е отношението на екипа към децата и към професионалните ангажименти. Имам по-малко дете, за което също ще предпочета занималнята на Училища Европа. Разнообразието от разходки, походи и посещения, също правят дните различни и интересни. Миналата година, по-свободният режим даде възможност за организирането на екскурзии и до други градове. Дъщеря ни Гергана е по-добре информирана от нас, родителите й, за музеите и за други интересни места в Кюстендил, допълни д-р Кирилова.

Дъщеря ми Светлина посещава заниманията и часовете по английски език в Училища Европа за втора поредна година, каза майката Ася.  Детето ни се чувства добре в така организираните възрастови групи в лятната академия и възможността да общува със свои връстници. Социалният контакт на децата и съвместното им участие в заниманията допълват и надграждат семейната среда. Друг важен за нас елемент от лятната програма на Училища Европа е обучението по английски език. Най-важното, обаче е това, че Светлина по собствено желание иска да посещава Лятната академия, допълни майката Ася.

Децата за Лятната академия на Училища Европа:

Алекс - на 7 години: Харесва ми, защото играя с приятели и решавам задачи.

Светлина – на 7 години: Любими са ми заниманията по математика, български и че решаваме уравнения. Интересно ми е да строя кораби. Обичам да ходя в гората.

Марти – на 9 години: Това е втората ми ваканция тук, учителите са много забавни и настроението е много хубаво. Обичам походите в гората.

Оля -  на 9 години: Игрите с приятелите са приятни,  много добре се разбираме. Часовете по учебните предмети също са много интересни.

Божидара – на 9 години: Идвам с голямо желание и всичко ми е интересно, и игрите, и  особено часовете по английски език.

Гергана – на 9 години: Посещенията и заниманията в Музея много ми харесват. Всеки ден играем навън и преподавателите са много мили.

Сияна – на 7 г. и 6 м.: Любими са ми заниманията по рисуване. Наесен отново ще дойда в Училища Европа.

Сияна – на 9 години: Всички тук сме приятели. Игрите сред природата и рисуването са ми най-любимите занимания

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK