Родители на деца с увреждания искат оставката на Сачева

Снимка: БГНЕС

Палатков лагер на майките от „Системата ни убива” се настани под прозорците на властта

Палатков лагер на майките от „Системата ни убива” се настани под прозорците на властта. Недоволните родители на деца с увреждания настояват социалният министър Деница Сачева да подаде оставка, защото не одобрява Закона за личната помощ, съобщава БГНЕС.

„Поставяме началото на края на министър Сачева с палатков лагер. Ние оставаме тук и не смятаме да си ходим, докато тя не си подаде оставката, заради пропагандата, която води срещу Закона за личната помощ. Това е законът, който гарантира живота на хората с най-тежките и множество увреждания. Това е законът, за който ние си дадохме живота седем месеца миналата година и за който спахме на тези павета”, обясни целта на безсрочния им протест организаторът Вера Иванова.

Тя уточни, че атаката срещу новия закон е защото държавата няма пари за него. Иванова е категорична, че ще продължат да се борят срещу системата докато тя не се промени. Вера Иванова обяви, че в този момент протестират и в Благоевград, а на 4 март ще излязат от Бургас и Добрич, като поетапно ще се включат и други градове в страната.

Попитана дали са търсили диалог с министър Сачева, Иванова каза, че са имали една среща и не приема доводът на социалния министър, че този закон е приет под натиск и, че пари могат да отидат някъде другаде. „Този закон заобикаля НПО-та. Парите отиват директно при човека с увреждания, в неговия асистент. Няма по-справедливо от тази индивидуална оценка. Вече хората получават различен брой часове, според нуждите, а не еднакво”, уточни тя.

„Подкрепям исканията на майките с деца на увреждания, които бяха лъгани много пъти. Закъснели са с палатковия лагер. Нищо не работи в правителството и в това и в предишното”, заяви Любомир Данков, който също е на протеста, а точно до майките на деца с увреждания е и друг палатков лагер – на медицинските специалисти, които настояват държавата да изпълни исканията им от миналата година. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK