Над 700 ще бъдат участниците в Международния ден на танца в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

За 11-а поредна година община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета - 1865” в града организират отбелязването на Международния ден на танца. Тази година се очаква броят на участниците в него да надхвърли 700 души. Интересът към събитието е все по-голям както от страна на зрителите, така и на участниците.

В двудневната програма -  на 20-и и 21-ви април, ще се включат 20 състава от страната и чужбина. Местните състави са 4, а останалите са от София, Благоевград, Девин, Панагюрище, Сандански, района на Разлог, Петрич и други. Специалните участници са Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци - гр. Гоце Делчев, както и гостите от Черна гора, Гърция и Северна Македония.

Тази година, събитието ще бъде в памет на Запрю Икономов – дългогодишен ръководител на Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев. Той е човек с изключителни заслуги за съхраняване и разпространяване на българското фолклорно богатство и е почетен гражданин на Гоце Делчев.

Най-атрактивната част от двудневния празник е дефилето, в което ще се включат всички участници. То ще започне в 17:00 часа в събота, 20-и април, и в него могат да участват също така жители и гости на града, които трябва да бъдат облечени с народни носии. Веднага след това на площада пред Дома на културата ще започне концертът на всички участващи групи и състави.

През втория ден – 21-ви април, ще има открит урок по разучаване на български хорả, който ще започне в 10:30 часа в Градския парк, а вечерта – още един концерт на участниците, чието начало е в 18:00 часа, отново в парка.

Община Гоце Делчев е създала необходимата организация за нормалното протичане на празника, тъй като се очаква той да бъде посетен от много хора.

Всеки, който иска да стане част от този празник на българщината и традиционните народни танци, е добре дошъл в Гоце Делчев за едно вълнуващо преживяване!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK