Над 600 грации мерят сили в Първия международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”

Снимки: Община Благоевград

Над 600 грации мерят сили в Първия международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”, който се провежда в зала "Скаптопара" в Благоевград. Състезанието откри заместник-кметът Христина Шопова.

Сред официалните гости бяха бившата състезателка и член на Управителния съвет на БФХГ Елизабет Колева, управителят на "Спортни имоти", Валери Миков, и Биляна Писова - национална състезателка от ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, която е родена в Благоевград.

Рекорден брой ансамбли, общо 62, взеха участие в първия турнир. 22 са клубовете от България и чужбина, които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство. Те ще мерят сили в рамките на 2 дни, като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант.

За турнира пристигнаха и гости от Гърция и Македония. Връчването на наградите се осъществява непосредствено след финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре, 5. май.

Първият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ, като домакин на спортната инициатива е Клуб по художествена гимнастика „Пирин“. Турнирът е оценен като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли. Грациите от КХГ „Пирин“ са носители на множество награди от състезания от различен ранг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK