Над 60 000 зрители са гледали на живо мачовете от Пиринската “Бундеслига”

снимка: ПФК Пирин, архив

Рекордна посещаемост отчетоха от Областния съвет на БФС Благоевград. През есенния полусезон на 5-те първенства при мъжете в Благоевградска област на 329-те мача са присъствали 60 353- ма зрители. Това означава, че средно малко над 183-ма души са гледали футболен мач. За сравнение на мачовете през същия период от годината в Западна Б група са присъствали средно на мач по 300 зрители.

Ръководството на Областния съвет извади данните от статистическия отчет на светло седмица след края на първия дял от първенството. Според него през есента са прекратени само 3 мача в 5-те групи на “Бундеслигата” и са присъдени 10 служебни резултата. Показани са общо 777 картона, от които 714 жълти и 67 червени.

С лишаване от състезателни права за срок от 1 година са наказани 8 футболисти, а двама са отнесли по 8 мача. Най-дейни в това отношение са били футболистите на Планинец Годлево и Бистрица 2008 Абланица, които имат по двама нарушители, наказани съгласно чл. 25 от ДП на БФС.

През този сезон в Пиринската Бундеслига участват и два клуба, които доскоро бяха част от футболния елит на България. Това са Пирин и Вихрен, които са бивши членове на А група. И двата тима са лидери в своите групи, което предполага изключително интересен бараж за участие в квалификациите за влизане в Югозападна В група.

 

КОМЕНТАРИ

111116:14 - 09.12.2011
ФК Стрела 2003 (Вълкосел) e лидер в областната група на Благоевград Зона Места - Изток!!!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK