Община Петрич и Благоевград спечелиха проекти за ремонт на детски площадки

Снимка: Infomreja.bg

Проектите са одобрени от МОСВ

Благоевградските села Логодаж, Бело поле, Рилци и Покровник спечелиха по 10 000 лв. финансиране от конкурса „Обичам природата и аз участвам“, който бе обявен от Министерство на околната среда и водите и ПУДООС в рамките на кампанията „Чиста околна среда 2021“. Кметовете, написали и внесли проектите, ще използват финансирането за детски кътове, места за отдих и спорт, както и за облагородяване на зелени площи.

В същия конкурс, с одобрени по 5 000 лв., са проектите на XI ОУ “Христо Ботев“, които ще изградят класна стая на открито, ДГ № 2 „Св. Богородица“, които ще обновят откритото си пространство с проекта „Прекрасен двор за детството“ и ДГ “Първи юни“, чиито средства ще бъдат оползотворени с изграждане на екоцентър „Уча, играя, спортувам сред природата“.

Седем обекта в община Петрич също ще получат финансиране от Министерство на околната среда и водите.

Одобрение на внесените проекти беше получено след заседания на определената комисия за оценка на проектите в рамките на Национална кампания „За чиста околна среда 2021 г.“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Със средства до 10 000 лв. ще бъдат финансирани проекти за изграждане на крайпътни паркови зони в селата Генерал Тодоров, Михнево, Дрангово и Беласица. Освен тях ще бъдат обезпечени финансово и проектите на две детски градини – ДГ „Звънче“, гр. Петрич и ДГ „Здравец“, с. Яворница, както и на едно училище – СУ „Антон Попов“ за изграждане на класна стая на открито. Финансирането тук е в размер до 5 000 лева. С реализацията на спечелените проекти се прави поредна важна стъпка за нов облик на обществени места за игра и отдих, както и нововъведения в образователни звена на територията на община Петрич, което кореспондира пряко с целите на местното управление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK