Новите ограничителни мерки на Франция за пътуване нe важат за товарните превози

Снимка: Infomreja.bg, архив

От 31 януари 2021 г. Франция въведе нови рестрикции за пътуване

Ограничителните мерки за пътуване, наложени вчера от Франция, няма да важат за товарните превозвачи.

Всички транспортни работници както заетите в международния транспорт на стоки, така и заетите в международния транспорт на пътници, независимо от държавата, от която идват, следва да представят европейски сертификат за заетите в международния транспорт, подписан от работодателя.

От 31 януари 2021 г. Франция въведе нови рестрикции за пътуване, които забраняват всяко влизане в страната и всяко излизане от територията й към или от държава извън Европейския съюз.

По информация на посолството ни в Париж транспортните работници, които влизат във Франция от Великобритания по морски път, трябва да представят преди качване на транспортното средство, както и на граничните власти:

-   Негативен резултат от антигенен тест, който позволява да се установи евентуалното наличие на вируса SARS-CoV-2 или PCR тест „RT-PCR COVID“, направени в рамките на 72 часа преди отпътуването;

-   Европейски сертификат за заети в сектора на международния транспорт;

-   Декларация по образец, че няма симптоми на заразяване с COVID-19, че няма информация в последните 14 дни преди пътуването да е бил в контакт с лице с потвърдено заболяване COVID-19, както и че се съгласява при пристигането му във Франция евентуално да му бъде направен PCR тест.

Горепосочените изисквания, както и формулярите на декларации, са публикувани на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Френската република на френски и на английски език:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Deplacement-des-transporteurs-routiers-internationaux

Британските власти също публикуваха подробности как новите френски изисквания засягат пътуванията от и до Великобритания, които могат да бъдат намерени тук: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/france

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44  20 7584 9400, +44 20 75893763 или с посолството ни в Париж на следния телефонен номер: +33145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: [email protected], [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK