Над 500 души от България, Македония и Западните покрайнини почетоха 91 г. от гибелта на Тодор Александров

Снимки: ВМРО

Над 500 души от България, Македония и Западните покрайнини почетоха 91 години от гибелта на Тодор Александров, на неговия гроб над село Сугарево до църквата „Св. Илия” в полите на величествената Пирин планина.

Пламенни слова за живота и делото на българския революционер от Македония произнесоха председателят на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Бяха поднесени венци и цветя на гроба на героя. Специален букет бе поднесен и от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

По традиция пред Библията с кръстосани кама и револвер се заклеха новоприетите членове на Организацията, като тази година пред гроба на „Старио” те бяха 23-ма млади патриоти. В чест на новите членове бе проведен почетен залп.

Край гроба на Тодор Александров завърши и обичайният поход на младежите от ВМРО в Пирин планина. Всяка година в края на месец август те преминават маршрута от Банско до Мелник. В рамките на начинанието „Зеленото е родолюбие" участниците в похода тази година почистиха с доброволен труд района около параклиса „Свети Илия".

Гости на събитието бяха депутатът Атанас Стоянов от Сандански, общинският съветник от Благоевград Георги Васев, адвокат Стоян Божинов и Тильо Буров от Петрич, строителният предприемач от Разлог Георги Крънчев и много други. 

 

КОМЕНТАРИ

squirt17:54 - 31.08.2015
Нема що,големи войводи...клали са и грабили както и турчин не е. Големи войводи пък Русия ни е освободила.Същата работа като с партизаните. Цялата ни работа е такава.......никаква.
asi14:09 - 31.08.2015
abre voivodi todor aleksandrov shte se obirne v groba turcina asim ademov mu podnasqa cvetqa sram
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK