Полицаи от ОДМВР ще охраняват международното състезание Планинско изкачване „Осогово“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Състезанието се провежда за 8-и път и негов организатор е Автомобилен спортен клуб ДИАМО

На 28 и 29 август Кюстендил ще бъде домакин на Планинското изкачване „Осогово 2021“. То се провежда за 8-и път и негов организатор е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, със съдействието на Община Кюстендил.

В него ще участват най-добрите състезатели на България и РС Македония, а ще бъде открито от най-добрите дрифт пилоти.

За да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, ОДМВР – Кюстендил, ще осигури засилено полицейско присъствие в района на провеждане на състезанието, ще бъде въведена и временна организация на движението.

От 8.00 до 13.00 ч. на 28 август ще бъде затворен участъкът от кръстовището на ул. „Гороцветна“ и „Демокрация“ до площад „Велбъжд“, като ще бъдат допускани само автомобили, участващи в състезанието; след откриването на състезанието участниците ще бъдат съпроводени по маршрута до с. Богослов.

Трасето от с. Богослов до местността „Студен кладенец“ ще бъде затворено за движение на други МПС от 13.30 до 18.00 ч. Началото на официалната тренировка започва в 14.00 ч от с. Богослов.

На 29 август ще бъде затворен пътят от с. Богослов до местността „Студен кладенец“ от  10.00 ч. – стартът е в 11.00 ч..

Церемонията по награждаването ще започне  в с. Богослов, по предварителни данни на организаторите около 14.00 ч.

От ОДМВР-Кюстендил, призовават зрителите на състезанието да изпълняват разпорежданията на служителите на МВР и  организаторите за избиране на безопасни места за наблюдаване на спортната проява. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd