Вдигат минималната пенсия от догодина

Снимка: Фейсбук/ Бойко Борисов

Строим седми блок на АЕЦ "Козлодуй"

„Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лв. Хората с пенсия между 300 и 350 лв. ще имат увеличение от 10%, а останалите – от 5 на сто”. Това каза министърът на финансите Кирил Ананиев. 

"Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата", коментира премиерът Бойко Борисов в Козлодуй.

Правителството отпуска 5 млн. лв., за да се запасим с лекарството "Ремдесивир". Решението ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета. Новината обяви премиерът.

„Вчера с Ангелов говорихме да отпуснем още 5 млн. лв. за това лекарство, което казват, че помага. Не лекува, но най-много помага. То излекува Тръмп. Ще купим, за да са пълни складовете”, поясни Борисов.

Премиерът Бойко Борисов посети АЕЦ „Козлодуй”. С него са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на финансите Кирил Ананиев. 

Министър-председателят показа мястото, където ще бъде построен 7-ият блок на централата.

„Сега сме в условия на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпуснем повече пари”, заяви Борисов./ Нова телевизия 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK