За ден! Трима блъснати пешеходци заради мокър асфалт. Санданчанин се преобърна с колата си край Плоски

Снимка: Infomreja.bg

Четири ПТП-та за един ден са станали в Благоевградско. Изминалата събота е белязана от няколко пътни инцидента.

Около 23:45 часа на пътя от с. Плоски в посока към главния път Е-79 лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 19-годишен водач от Сандански се преобърнал с колата си. М.С. на десен завой навлязъл в насрещното, след което излиза от пътното платно и се преобрънал в крайпътно дере.

В резултат на инцидента е пострадала возещата се отпред пътничка, която е с порезна рана в областта на главата. Същата е настанена в болница „Свети Врач“ в Сандански, без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

По-рано през деня, в 19:40 часа в Благоевград на кръстовището на ул. „Димитър Димов“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“, е блъснат пешеходец.

На мокър асфалт лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 20-годишния Н.Б. от Благоевград, при завой надясно не пропуснал пресичащия 64-годишния пешеходец и го блъснал.

Пострадалият е транспортиран от водача Н.Б. до спешния център, където е установено натъртване на рамото и е освободен за домашно лечение.

Отново заради мокър асфалт около 20:50 часа на ул. „Глазне“ в Банско, руснак блъснал с колата си турчин. А.К. на 49 г., управлявайки лек автомобил “Дачия Сандеро“, блъснал пресичащ пътното платно 27-годишен турчин, който е транспортиран в болницата в Разлог. Установено, че има фрактура на ляво коляно, след което е освободен за домашно лечение. Пробата за алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна, а на пострадалия турски гражданин - е 2,11 промила.

Трети инцидент на мокрия път е станал в събота около 20:00 часа в Симитли. И.П. на 28 г. от града е карал лек автомобил „Фиат Пунто“. На кръстовището между ул. „Христо Смирненски и ул. „Васил Левски“ при ляв завой не е водачката не е пропуснала пресичаща 89-годишна пешеходка и я блъснала. Транспортирала жената до спешния пункт.

Пострадалата е отказала да бъде хоспитализирана и е освободена без опасност за живота с охлузни рани на дясната ръка. Пробите за алкохол на двете участнички в ПТП са отрицателни.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK