Над 4 000 благоевградчани призоваха: Никой да не плаща сметките за ток!

Рекорден брой благоевградчани излязоха на улицата за третия протест срещу ЧЕЗ и високите сметки за ток. Над 4 000 жители на областния център окупираха клиентския офис на дружеството и скандираха "Мафията ЧЕЗ вън от България!" и "Всеки ден ще е така до победата!".

Народното недоволство разтърси целия град с шумно шествие, започнало от сградата на ЧЕЗ и преминало през централните улици на Благоевград.  

Този път протестиращите поискаха оставката на правителството, съд за подписалите договорите с ЕРП-тата и призоваха никой да не плаща сметките за ток.

Чуха са и възгласи: "Всички на магистралата! Да блокираме Е-79!". За щастие обаче до гражданско неподчинение и ексцесии не се стигна.

Организаторът на митинга Люси Манова обяви, че от Благоевград стартира подписка за провеждането на национален референдум за изгонване на ЕРП-тата от страната.

В знак на протест срещу чешкото дружество, хилядите протестиращи изпяха химна на България и продължиха с "Боят настана".

За пореден път благоевградчани призоваха политиците да съберат смелост и да застанат пред избирателите си. „Къде са депутатите от Пиринско? Защо не дойдат сега тук и да дадат обяснение на тези, които са ги изпратили в Народното събрание”, негодуваха благоевградчани.

Въпреки молбата на организаторите протестът да не се политизира, партийни активисти опитаха да издигнат транспаранти на своите политически сили. Това обаче разгневи хората и те побързаха да свалят плакатите.

„Този протест е изцяло граждански. Няма да позволим на политиците да си правят пиар на гърба на хората”, увери Люси Манова. Тя призова клиентите на ЧЕЗ да спрат да плащат сметките си за ток и отново даде пример с Албания, откъдето изгонили чешкото дружество.

Най-гневното лице на протеста в Благоевград беше на 15-годишният Мирчо Ангелов, който водеше километричната колона по време на шествието. С развято знаме и с пълно гърло, тийнейджърът призова българите да бъдат патриоти и да пазят правата си.

Протестите в Благоевград стават ежедневни. "Ще протестираме, докато държавата не ни чуе и не изгони ЕРП-тата", заяви Люси Манова. Утре протестната акция ще започне в 18 часа пред сградата на общината.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

azp22:34 - 10.02.2013
povedi gi soteeee ti mojesh :)
32118:03 - 10.02.2013
БРАВО
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK