I място в Националния конкурс „Пространство и време“ за ученичка от СУ „Св. П. Хилендарски“

Снимка: Личен архив

За трета поредна година Академията за лидери пкъм Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Ателие „История и памет“ проведоха ученическия конкурс „Пространство и време“.

Конкурсът провокира интереса на младите хора към родната история и дава възможност за тяхната творческа изява.

Михаела Иванова, ученичка от XII клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница, участва в конкурса с реферат на тема: „Човекът, с който се гордее моят род“ , представяйки изследване за Димитър Бисеров – Околията.

След предварителната селекция на конкурсните материали от преподаватели от Историческия факултет, отличените участници бяха поканени на публична защита във Великотърновския университет. Михаела Иванова бе отличена с оценка Отличен 6:00. Удостоена бе със специална грамота на Историческия факултет и възможността да стане студент в избрана от нея специалност ВТУ.

Нейният научен ръководител Маргарита Сапунджиева също бе отличена с грамота за оказаната професионална подкрепа в контекста на качествената промяна на връзката университет – училище чрез създаване на интерес към специалностите на Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Михаела Иванова е член на клуб „ИстОрика“, който успешно продължава своята работа и осъществява целите си за повишаване на качеството на образованието в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ чрез стимулиране участието на учениците и членовете му в конкурси и други форми на изява и извънкласни дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK