Над 3000 участници на Международния фолклорен фестивал „Пауталия - 2019“

Снимка: Infomreja.bg

Остават броени дни до Международни фолклорен фестивал „Пауталия - 2019“.

Музикалният форум ще се проведе от 28 до 30 юни 2019 г. в гр. Кюстендил.

Организатори на събитието са - Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерството на културата на Република България и читалище „Пробуда 1961”, и се провежда под патронажа на кмета на община  Кюстендил – г-н Петър Паунов.

Конкурсът е включен в Културния календар на Министерство на културата и в Програмата за подпомагане на даровити деца в България, по която ще бъде отпусната на трима участници от 11 до 13 годишна възраст целева финансова подкрепа и 3 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене от 14 до 17 годишна възраст.

Официалното откриване е на 28 юни от 14:00 ч. на сцена „Арката” пл. „Велбъжд”.

Тази година заявки за участие в конкурса са подали над 3000 участници от България, Сърбия, Македония и Германия.

Организаторите предвиждат 3 специални награди в отделните раздели. Всички участващи състави получават плакет и грамота за участие.

Ще бъдат присъдени и 2 награди, осигурени от Музикална къща „СЕНЬО АРТИСТ” за двама индивидуални изпълнители по народно пеене, включващи право на професионален аудио запис със съпътстващи авторски и  изпълнителски права.

В журито на конкурса са поканени едни от най-изявените имена в българската народна музика като Олга Борисова, доц. д-р Георги Петков, Десислава Димчева, Валери Димчев, Виолета Маринова, Стойка Германова, Нели Андреева и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK