Над 300 се събраха на първи протест в Кюстендил! Искат еднакви мерки за всички

Снимки: Infomreja.bg

От Сдружението по туризъм отчитат загуби от около 80%

Над 300 представители на заведения, кафенета, фитнес зали, спортни и нощни клубове, обединени от Сдружението по туризъм в Кюстендил, се събраха на първи протест от въвеждането на новите мерки в страната. Недоволството тръгна от Гаровия площад, премина през централната алея и продължи през държавните институции. Искането на всички представители на бизнеса е едно -  мерките да важат за всички.

„Това, което правим днес е да се включим към Националния протест, който е организиран от всички браншови организации, които представляват туристическия бранш и не само. Целта, която гоним е обединение на всички бизнеси, защото в момента ни поставят в ситуация, в която ние не можем да работим, така както е необходимо.

Има ограничения за нашия персонал и нашите клиенти, а това не се отнася за администрация, цехове, за големи магазини, което най-малкото е нечестно. Не са ни предоставени икономически мерки на персонала, за да може да затворим или предотвратим евентуални фалити. Целта на протеста ни е зелените сертификати да се изискват за всички браншове, не само за нас.

Най- страшното е, че най-вероятно вървим към локдаун“, коментира Ангелина Влашка, която е представител на хотел и ресторант в Кюстендил.

Надежда протестът да доведе до желание ефект изрази и Силвия Велкова от Сдружението по туризъм в Кюстендил. „Искаме да бъдем чути от държавата, освен това да бъде видяни. Последните седмици остава извън полезрението на управляващите“, коментира Велкова, която отново настоя за равенство между всички сектори и премахване на дискриминацията. Тя както и нейни колеги обявиха, че отчитат загуби от над 80% през последните седмици. 

„В нашия обект - фитнес зона, ние предлагаме услуга, която е абонаментна в по- голямата си част. Това са едни средства, които взимаме авансово от клиентите и имаме ангажимент да ги изпълним. В момента клиентите ни са възпрепятствани да посещават обектите, точно защото за тях са въведени рестрикции. Надявам се най-сетне да ни забележат, защото сме много. Протестът е в цяла България синхронно и не вярвам да не ни забележат този път“, обясни пред ИНФОМРЕЖА, Велкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK