Над 300 самодейци от цялата страна ще се надпяват с "Песни от извора" в с. Петрово

Снимка: Община Сандански

За осми път в санданското село Петрово ще се проведе фестивалът „Песни от извора”. На една сцена повече от 300 участници от цялата страна ще се надпяват с песни от автентичния фолклор.

Тази година традицията и магията на фолклорната музика ще се проведе на 4. август в местността Извора край с. Петрово. Сред прекрасната природа на Славянка планина, която отново ще събере под вековните сенки на своите чинари, млади и стари заедно ще се върнат назад във времето с песни и пъстри носии.

През годините събитието се утвърждава като престижен и значим форум, който е единствен по своя характер в културния календар на общината. Неслучайно групи от област Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, София, Гърция и Македония ще пропътуват стотици километри, за да вземат участие в надпяването.

Целта на фестивала е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора.

„Песни от извора“ дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България и чужбина да покажат характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората.

Община Сандански кани всички на събитието, превърнало се в традиция за местните и дългоочакван празник за самодейците от цялата страна.

Крайният срок за записване на всички желаещи да участват е до 16 юли /понеделник/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...