Три златни и един сребърен медал спечелиха самодейците от с. Баня

Снимки: Община Разлог

Фолклорните  състави при НЧ „Просвета-1908” от с. Баня взеха участие  в Десетия юбилеен Европейски шампионат по фолклор „Euro Folk 2018“.

Събитието се проведе в Поморие, Несебър и Свети Влас в периода от 28. юни до 8. юли. Обаятелните пирински гласове заплениха както публиката, така и журито.

Самодейците от с. Баня за пореден път показаха любовта си към фолклора и завоюваха 3 златни медала  - за изпълненията на мъжката и женската фолклорна група. Детска  фолклорна група "Пиринска фантазия" също се окичи със златото. Сребърен медал за изпълнението си получи дуета на Соня Чобанова и Янка Топузова.

На този шампионат  участват всички  колективи, които с досегашните си участия във фестивалите на Музикални празници „Евро фолк”, са показали, че изпълненията им са на европейско ниво.

В рамките на Музикални празници „Euro Folk”, под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали – EAFF, се провеждат 450 фестивала в 39 държави.

„На фестивала се чувстваше  една тържествена атмосфера, изпълнена с много емоции. Потопихме се в пъстра палитра от багри, песни и танци, която показа както идентичността на всяка фолклорна област и държава, така и единството, което може да се постигне чрез фолклора, който ни обединява и носи вековната история и традициите ни!“ -  коментира председателят на НЧ „Просвета-1908“ Маргарита Рачева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK