Отбелязаха Световния ден за борба със СПИН в РПГ „Никола Стойчев“ – Разлог

Снимка: Личен архив

Проведоха беседа и дискусия с учениците от осмите и деветите класове

По повод Световния ден за борба със СПИН обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни към община Разлог, Лина Пъргова и Мария Костадинова проведоха беседа и дискусия с ученици от осмите и девети класове в РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог.

В Час на класа обществените възпитатели представиха подготвените материали, презентация и интересни и актуални данни относно превенцията за предпазване от ХИВ, механизми за предаване на инфекцията и други важни информационни моменти, свързани с това опасно заболяване.

Тази година Световният ден за борба със СПИН премина под надслова : "ПРОМЕНИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ ОБЩНОСТИТЕ“ и обществените възпитатели разговаряха с младежите, разширявайки темата.

До голяма степен в комуникацията на младежите и възрастните, както във всяко едно поколение това са така наречените теми „табу“, и макар да коментират по между си, признават, че трудно биха споделили с родители или учител, но е интересно и важно за тях.

Изключително активни, комуникативни и с много ясно изразена и аргументирана позиция, мнение и готовност да участват в дискусията учениците от осмите и девети класове на РПГ „Никола Стойчев“ показаха както знания, така и желание да разговарят и дискутират по темата.

Много от тях в получилия се откровен разговор с изказаните мнения дадоха заявка, че в бъдеще ще бъдат отговорни и социално активни млади хора.

Обществените възпитатели към МКБППМН Лина Пъргова и Мария Костадинова изказват искрената си благодарност за отличната организация, предоставени условия и нещо много важно – поведението на учениците. Дисциплинирани, отговорни, осъзнати и много комуникативни.

По идея на Ученическия парламент бяха изработени флаери, които децата раздаваха във фоайето, червени лентички-символ на Световния ден за борба със СПИН, и презентация по темата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK