Велоалеиите в Благоевград официално открити

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“,ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св. св. Кирил и Методий“ до хотел Ален Мак“ и от улица „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“.

По време на церемонията кметът Камбитов заяви, че всичко, което се изгражда и се прави е в полза на гражданите!

„Само преди 40 мин открихме улица „Марица“.  Това е показателно как работи Общината - за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкова. Колкото за обекта- виждате колоездачите се движат, използват се масово от млади хора, поставихме и пейки, които също се използват много.  Имаме идея да надградим проекта и с външно финансиране да купим велосипеди, които да се ползват от гражданите по съответния ред, по пример на много европейски градове. 

Както казва един журналист „Има хора, според които, когато нещо не е наред- кметът е виновен, когато се прави добре- предизборно е!“  Ами,  ние ще действаме така, предизборно, и всяка седмица ще правим добро за нашия град“, допълни още той. 

 На церемонията по откриване на обекта присъстваха още Бисер Михайлов- областен управител, Радослав Тасков- председател на ОбС- Благоевград, заместник-кметовете в Община Благоевград, инж. Росица Димитрова- управител на „ВиК“ ЕООД- Благоевград, общински съветници, изпълнителите и екипът по проекта, граждани.

Над 3 км. велоалеи бяха изградени в рамките на обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“.

С изграждането на новите велоалеи се осигури достъпна, безопасна и уютна градска среда. Облекчи се транспортният трафик чрез изграждане на условия за алтернативен начин на придвижване. 

Постигнатите цели са подобрена екологична среда в централната част на Благоевград и предоставена възможност за здравословен начин на живот чрез придвижването с велосипеди по урегулираните за целта места. 

С реализиране на обекта бяха  освободени и зони за паркиране за гостите на областния център.

Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“, който се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK