Над 300 фиданки засадиха в община Струмяни

снимки: Община Струмяни

Над 300 дръвчета засадиха в община Струмяни в рамките на залесителна кампания по инициатива на кмета Емил Илиев и директора на Горското стопанство Росен Янев. Към инициативата, посветена на Седмицата на гората, се включиха десетки жители на общината, детски градини, пенсионерски клубове, представители на учреждения и организации.

Ритуално първи засаждания направи кметът на Струмяни в трите големи села на общината – Микрево, Струмяни и Илинденци, като прикани за младите дръвчета да се грижат всички жители на общината.

Директорът на горското стопанство Росен Янев обяви, че акцията няма показен характер, горското стопанство разполага с достатъчно посадъчен материал и ще предостави фиданки от див кестен, явор, червен дъб и други дървесни видове за всички села.

Кметът на общината Емил Илиев благодари за участието на местните жители, учениците и децата, като даде старт на поредната инициатива за промяна средата в община Струмяни и на отношението на природата.

Над 300 дръвчета засадиха пенсионерските клубове от Микрево, Струмяни и Илинденци, ученици и децата от детските градини под зоркото око на лесничеите от Горско стопанство - Струмяни, за което получиха сертификати за осиновяване и специални табели за попечителство.

Акцията продължава с амбицията всички улици в малката община да имат своите зелени корони от дървета, отгледани с любов от жителите й.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK