Над 300 души изпратиха Данчо Динов, с шествие до полицията настояха за справедливост

снимки: infomreja.bg

Над 300 близки, приятели, колеги и бивши съученици на жестоко убития в центъра на столицата Йордан Динов си взеха последно сбогом с него и се включиха в мирно шествие до сградата на полицията.

„Данчо „залагаше“ на законността!!!“, бе призивът на младите хора към благоевградската общественост. С посланието, изписано на транспарант, шествието тръгна от старите гробища, където роднини и приятели изпратиха Данчо Динов.

Десетки колеги на бащата на нелепо загиналия младеж – акушер-гинекологът д-р Петър Динов, екскметът на Благоевград Костадин Паскалев, адвокатът му Илко Стоянов, общински съветници и стотици приятели присъстваха на траурната церемония.   

„Целта ни е да изразим нашата подкрепа към полицията и разследващите органи, които да си свършат работата и да разкрият поръчителя и автора на зверското убийство“, заявиха организаторите на шествието в памет на Йордан Динов.

„Провокирани сме от факта, че в тази държава не може да си напредничав, без да се страхуваш за живота си“, сподели дългогодишният му приятел и съученик Владимир Елезов.

„Данчо беше изключително добро и честно момче, което просто се опита да прави бизнес, но застана на пътя на неподходящите хора“, заяви Елена Бърдарова – автор на отвореното писмо в подкрепа на Йордан Динов, което вчера бе разпространено до медиите.

Походът под мотото „Справедливост за Данчо“ тръгна от ул. „Александър Стамболийски“, премина през кръговото кръстовище на ул. „Джеймс Баучер“ и стигна до сградата на Областната дирекция на МВР. Там с едноминутно мълчание, със запалена свещ в ръка и падане на колене всички сведоха глави пред паметта на Данчо Динов.

Тази вечер от 19 часа приятели на Динов организират и мълчаливо бдение пред паметника на Гоце Делчев на пл. „Македония“  в Благоевград.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Димитър05:25 - 08.04.2012
„Провокирани сме от факта, че в тази държава не може да си напредничав, без да се страхуваш за живота си“, сподели дългогодишният му приятел и съученик Владимир Елезов. Какво да добавя, освен да цитирам тази горчива истина. Смърт на убиеца и най-вече ПОРЪЧИТЕЛЯ!
мехди17:46 - 07.04.2012
булгаристан мафиоска държава. полиция никого няма да разкрие убииците. това е поръчково убииство на всички хора е ясно. жалко за младежа българия върви към путинова държава. олигарси+герб=мафия която управлява булгаристан
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK