Разложката гимназия започна годината с модерни кабинети по химия и биология

СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” завърши достойно изминалата учебна година

Разложката гимназия отново отвори вратите си за своите малки и пораснали момчета и момичета, развълнувани и нетърпеливи да споделят преживяванията си от изминалото лято.

Учебната година бе тържествено открита с изпълнение на химна на Република България и с посрещане на знамената.

Александра Бучкова изпя химна на училището, а забележителните водещи – четвъртокласниците Маги и Румен, дадоха думата на г-жа Мариана Попадийна  - директор на гимназията, да приветства събралите се.

Своите благопожелания към учениците отправи и кметът на община Разлог – инж. Красимир Герчев, който и тази година уважи празника с присъствието си. Притеснените първокласници направиха рецитал и показаха, че в тяхно лице гимназията има обещаващо бъдеще. Те бяха въведени в храма на знанието от дванадесетокласниците, за които днес бе последният първи учебен ден.

СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” завърши достойно изминалата учебна година и отправя амбициозен поглед към настоящата. Тази година реализирахме успешен прием на 8. клас в три направления:

  • профил „Природни науки”, класен ръководител Елена Тумбева
  • профил „Чужди езици”, класен ръководител Соня Крънчева
  • профил „Софтуерни и хардуерни науки”, класен ръководител Красимира Хаджиева

Преподавателите по английски език Кинка Пенджакова и Жанета Тумбева поемат грижата за 5. клас, а първокласниците са поверени на г-жа Мариана Татарска.

В класацията на МОН училището ни заема към този момент 72 позиция по успех от матурите от 960 гимназии в България. За да затвърди успехите и да мотивира учениците си, екипът на СУ „Братя Каназиреви“ работи по различни проекти и участва в Национални програми за развитие на образованието.

Кабинетите по биология и здравно образование и по химия и опазване на околната среда вече разполагат с интерактивни дисплеи.

Модерните пособия бяха доставени в училище благодарение на усилията на директора Мариана Попадийна, зам.-директора Росица Кирева и преподавателите Росица Тумбева, Ваня Боткова и Елена Тумбева, които успешно работиха по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки”.

Кабинетът по физика и астрономия също ще бъде модернизиран с помощта на един неочакван и щедър дарителски жест. Семейство Кавракови подариха нов изключително мощен телескоп за заниманията на бъдещите разложки астрономи.

В името на добрите практики и в духа на  НП „Иновации в действие“ бе подписан договор за сътрудничество и обмяна на иновации със Средно училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски", гр. Варна. Тази година 34 учители преминаха обучение на тема „Иновативно училище“ по проект Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“, съфинансиран от ЕС. Училището кандидатства и по НП „Мотивирани учители“, като г-жа Милена Кандева е сред одобрените четирима от областта за едногодишно обучение по религия.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK