Започва фестивалът "Еньовски тайнства" в село Делчево

Снимка: Община Гоце Делчев

От днес китното село Делчево става сцена за Еньовденски тайнства, които са част от традиционния фестивал, посветен на един от най-хубавите и магически празници през лятото – Еньовден.

Тази вечер малки и големи ще могат да се включат в приключенска разходка по пътеките около селото за бране на билки и цветя. Младите момичета ще могат да участват в ритуала „Мълчана вода” в местността „Вълчова тумба”.

Утре, на Еньовден, в 05.00 часа, всички ще посрещнат слънцето и ще берат най-лековитите билки в местността „Вълчова тумба”.

След това, в 9.30 часа, започва работата си ателие „Изработване на еньовски венци”. И тази година Еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят, ще могат да се проврат през Еньовския венец за здраве и късмет.

Присъстващите ще научат интересни рецепти за вкусни ястия, приготвени от учениците от ПГ по МСС „Пейо Яворов“. Специален гост ще бъде топ-готвачът ЛЕО Бианки. Той ще сготви на мегдана в селото вкусни италиански специалитети, подправени с български билки. 

Вечерта за всички любители на съвременната българска музика е специалното участие на певицата ДАРА. Концертът на популярната певица и участничка в шоуто Х фактор започва в 19.00 часа и ще бъде на площада в село Делчево.

И тази година летният фестивал „Еньовденски тайнства“, организиран от община Гоце Делчев, се радва на голям интерес. Специално за събитието в живописното село Делчево се очакват много гости от страната и чужбина.

"Нека се потопим заедно в магията на приказното село Делчево и открием летните тайнства на Еньовден!", приканват организаторите. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK