Над 250 певци и танцьори се събират на "Фолклорна среща" в село Eлешница

снимки: Община Разлог

На 30 август /събота/ от 14:00 часа на откритата сцена в центъра на Елешница ще се проведе първият фолклорен фестивал „Фолклорна среща”.

Над 250 участници ще се състезават във фолклорното веселие в две категории – песни и танци. Записалите се за участие групи са 17, индивидуалните изпълнители са десетки. На форума ще бъде излъчена най-добрата певческа група и най-добрата танцова хореография.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора.

Фестивалът има конкурсен характер, в него могат да вземат участие всички любителски групи, състави, оркестри, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, без значение от възрастовата група.

„Изживейте един опияняващ ден с фолклорни танци и песни, наследени през вековете от нашите предци!”, приканват организаторите от  НЧ “Западнородопски лъч”, село Елешница, кметство - с. Елешница и Танцов състав “Елешница”.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK