Отварят кооперативния пазар в Кюстендил при строги мерки

Снимка: Infomreja.bg

Няма да се допускат хора без предпазни маски

83-ма жители от община Кюстендил са под карантина, на други 204-ма вече е изтекла. Двете пациентки, които се намират в кюстендилската болница вече имат имунна защита срещу КОВИД – 19. В единият случай се обсъждат съпътстващите заболявания, които са тежки, а в другият се надяваме скоро, че ще има положителен резултат и може би евентуална домашна карантина.

Много Ви моля отново за спазване на карантината. Струпванията на едно място могат да се окажат изключително опасни за всеки един от нас. Затова, моля ви, нека останем по домовете си и да спазваме изцяло указанията, които ни се дават, обяви на пресконференция кметът Петър Паунов.

Той обяви още, че Община Кюстендил ще изпълни заповедта на здравния министър за отварянето на пазарите. До 17 часа утре всички, които искат да продават продукция на кооперативния пазар трябва да пуснат своите заявки на имейлите на Общината, като посочат трите си имена, адрес и телефон за контакти.

"Имаме 7 маси, които са платени целогодишно. Останалите, ако са повече от 40 човека, ще бъде изтеглен жребии кои в кой ден ще продават. Ако са повече от 80 ще останат за другата седмица. Отново казвам, че даваме предимство на хората, които са с посадъчен материал и производители на малотрайна селскостопанска продукция", каза още кметът.

Предвижда се да бъдат поставени КПП-та, като ще се влиза само през едно място. Всички посетители и продавачи ще бъдат с маски и ще се спазват отстоянията. Тази седмица пазарът ще работи само в петък и събота. Другата седмица той ще бъде отворен във дните понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK