Започва цялостен ремонт на детската площадка в Градската градина в Дупница

Снимки: Община Дупница

Ремонтът на детската площадка в Градската градина в Дупница започна от днес. Съоръженията на едно от най-посещаваните и любими места за децата пристигнаха миналата седмица, но лошото време не позволяваше монтирането им.

Служители от "Строителен отдел" към Община Дупница започнаха подмяната на пързалките, компрометираните елементи по съоръженията, както и на оградата и пейките. Очаква се да пристигнат и новите "клатещи животни", които бяха откраднати миналата, за да бъдат монтирани и те. След като бе счупена и изкривена умишлено едната от люлките, тя ще бъде ремонтирана и отново поставена за забавление на малчуганите.

Поетапно ще бъдат възстановявани и другите кътове за децата. Със заповед на кмета на Общината инж. Методи Чимев в края на месец март бе назначена комисия, която направи оглед на всички детски кътове и след направените констатации с протоколи за необходимите дейности, започна възстановяването им.

Напълно ремонтирани са другите две площадки на ул. "Симеон Велики" и пред Дом на техниката. Изцяло нова детска площадка пък ще бъде изградена в ж. к. "Елица", след като Община Дупница осигури финансиране в размер на 10 000 лева по проект през ПУДООС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK