Над 200 деца се записаха за участие в лятната програма "Аз избирам доброто" в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

При огромен интерес от страна на родители и деца в малката  зала на Дома на културата в Гоце Делчев бе открита лятната превантивна програма за деца, организирана от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни лица.

Над 200 бяха записани днес за участие в програмата, а клубовете по интереси набъбнаха и стаха 13. Всички записани деца получиха своите клубни карти, с помощта на които ще могат да посещават избраните от тях занимания. Изненадата и новото тази година е, че за най-активните участници са предвидени награди.

Както писа ИНФОМРЕЖА, за шеста поредна година Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Гоце Делчев организира Лятна превантивна програма "Аз избирам доброто!".

Тази година в нея са включени рекордните 13 различни клубове по интереси, в които чрез неформални методи и социална ангажираност децата ще могат да придобиват интересни знания, умения и да развиват своите таланти.

Клуб „Добро сърце” ще е на разположение на децата два пъти в седмицата - в понеделник и сряда от 17,00 до 19,00 ч. Дейностите в него включват благотворителни инициативи, посещения в домове и социални институции за подпомагане на възрастни хора и деца с увреждания, тематични презентации и срещи със служители на РУ „Полиция”,РС „Пожарна” и др.

Клуб „Приятели на природата” ще осъществява своята дейност всяка сряда и петък от 10,00 до 12,00 ч. и в него са  включени мероприятия по опознаване на растителни видове, природозащитни акции и дейности по опазване на природата, залесяване, озеленяване, тематични презентации, планиране на градини, екологични дискусии и др.

Децата от клуб „Сръчни ръчички” пък всеки вторник и четвъртък от 17,30 до 19,30 ч. ще бъдат на открито в парка на Гоце Делчев, където ще се научат да декорират, да изработват екосувенири, да плетат и шият, да сглобяват предмети от хартия, текстил, рециклирани материали и др.

Определено ще бъде интересно и в клуб ”Риболов”, заниманията на който ще са всеки вторник и четвъртък от 17,00 ч. до 19,30 ч. Дейностите в този клуб включват посещения в ЛРС „Сокол” – град Гоце Делчев, запознаване с риболовните принадлежности, видовете риба и най-вече риболов във водоемите в близост до град Гоце Делчев с осигурен транспорт.

Всеки вторник и сряда от 17,00 до 19,00 ч. занимания ще провежда и клуб „Баскетбол”, като тренировките ще са в спортната зала на ПГ по МСС „Пейо Яворов” – град Гоце Делчев.

Клуб „Латино фитнес” ще провежда заниманията си с децата всеки вторник и сряда от 10,00 до 12,00 ч. Дейностите на този клуб включват спортни упражнения, двигателни игри, фитнес и танци на открито, които ще се провеждат на спортната площадка в парк „Панорамата”

Клуб„Рисуване” ще занимава децата  всеки вторник и четвъртък от 10,00 до 12,00 ч. Рисуването  също ще се провежда на открито  парка на града , в градинката пред църквата „Света Богородица” или в читалнята на Библиотеката при НЧ „Просвета – 1865” при лоши атмосверни  влиания или валежи

На открито в парка на Гоце Делчев ще бъдат заниманията и на клуб „Забавно лятно четене” – всеки вторник и четвъртък от 13,30 до 15,00 ч.

Дейностите ще се провеждат в парка, на градинката пред църквата „Света Богородица” или в читалнята на библиотеката при НЧ „Просвета – 1865” – град Гоце Делчев при лошо време.

Киноманите, които ще се забавляват в клуб „Киномания”, всеки понеделник и сряда от 10,00 до 12,00 ч. ще се насладят на интересни безплатни кинопрожекции и тематични дискусии по филмите в Кино „Парадизо”.

Фотографите от клуб „Фотография” пък всеки петък и събота от 17,00 до 19,00 ч. ще имат възможност да се запознават с различни техники , фотографски програми и материали, фотографиране и обработка на снимки както и как се организира и подрежда фотоизложба.

Клуб „Приятели на Музея” ще бъде на разположение на любознателните неврокопченчета всеки понеделник от 9,30 до 11,30 ч. и петък от 16,30 до 18,30 ч. Дейностите включват запознаване с историята на Неврокопския край, исторически пътешествия в различни епохи чрез интерактивни занимания в Историческия музей на град Гоце Делчев.

Младите журналисти от Клуб „Млад журналист” ще опознават различните жанрове и техники в журналистиката, ще се упражняват в творческо писане и ще посещават офисите на местни медии всяка сряда и четвъртък от 16,30 до 18,30 ч.

Дейностите в клуб „Родолюбци планинари” ще бъдат всяка сряда от 8,00 до 12,00 ч.и включват запознаване с исторически и природни обекти в неврокопския край чрез планински изкачвания, туристически преходи и кратки екскурзии. Заниманията за записалите се в този клуб изискват издръжливост и отлична дисциплина, защото те ще се провеждат в Пирин планина и Родопите, като сборният пункт е всяка сряда в 8,00 ч. пред Читалище „Просвета – 1865”/.

На днешното откриване на лятната програма родителите и близките на децата бяха запознати подробно с дейностите на клубовете, както и с това, че заниманията са предназначени за деца над 7 години, които са ходили на училище през изминалата учебна година.

Дейностите във всички клубове са предвидени за месеците юли и август, като са възможни промени в датите и часовете на заниманията според броя на записалите се деца, оформяне на възрастови групи или други възникнали обстоятелства, бе съобщено още при днешния старт на Лятна превантивна програма "Аз избирам доброто!"

Партньори по програмата тази година са: РС „Пожарна безопасност и защита на населението”, РУ „Полиция, Ловно-рибарско сдружение „Сокол”, Общински исторически музей, БЧК, Библиотека при НЧ „Просвета-1865”, ПГ по МСС „Пейо Яворов”, Зала „Неврокоп – Арена”и  Кино „Парадизо”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK