Общественици от Гоце Делчев се запознаха с работата по международен проект

Снимка: Infomreja.bg

Проектът е свързан с опазване на влажните зони

Днес в Гоце Делчев се проведе семинар за популяризиране на резултатите по проект „Повишаване ефективността на опазване на влажните зони“ с акроним WetMainAreas, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество „Балкани – Средиземно море 2014 – 2020“.

Основната цел на проекта е опазване и развитие на влажните зони на територията Балкани – Средиземно море ( Република България, Република Гърция, Република Албания, Северна Македония и Република Кипър).

Очакваните резултати са свързани със създаване на база данни и карти на екосистемни влажни зони на територията Балкани – Средиземно море, достъпни чрез геопортал,  ръководство и пилотни оценки на културното наследство в района на пилотните територии, оценка на политиките по опазване на влажните зони и други.

Един от четирите пилотни демонстрационни обекта на проект „Повишаване ефективността на опазване на влажните зони“ е басейнът на река Места / Нестос с обща площ 6 213,18 кв. км, споделена от България и Гърция. Дължината на реката във включения участък е 237 километра, от които 126 са в България и 147 – в Гърция.

Водещ сред партньорите по проекта е Лесотехническият университет в София. Проектни партньори от българска страна са  ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, и община Гоце Делчев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK