Над 2 500 участници в юбилейното издание на „Пирин пее“

снимка: Община Разлог, архив

Рекорден брой групи и изпълнители - над 2 500, се очаква да вземат участие в ХІІІ събор на народното творчество „Пирин пее – 2012“.

Три седмици остават до началото на изданието, което тази година е юбилейно и ще отпразнува 50 години от Първия „Пирин пее” през 1962 г.

Представители на Оперативното бюро, избрано за организиране и провеждане на тазгодишния събор, се събраха днес в конферентната зала на Община Разлог на поредна среща в подготовка на мащабния фолклорен форум. Участие взеха областният управител Костадин Хаджигаев, заместникът му Бисер Михайлов, който е председател на бюрото, кметът на Разлог Красимир Герчев и представители на РУП, пожарната служба, ЧЕЗ, ВиК и Спешния център в Разлог.

Бяха отчетени действията, предприети за нормалното провеждане на събитието. 95% от набелязаните мерки са извършени, а до края на тази седмица ще остане да се доработят и уточнят някои детайли на окончателния вариант на сценария за заключителния концерт на 5 август.

Сформирани са екипи от Спешния център, пожарната и полицията, които ще отговарят за сигурността по време на събора, както и аварийни екипи от ЧЕЗ и ВИК - Разлог, чиято работа ще осигури нормалното протичане на форума.

Обходният път е укрепен и се почиства от храсти и треви.

Всички общини в региона ще вземат участие в ХІІІ събор на народното творчество. Ясно е и разпределението на сцените по общини:
 

Събота 04.08.2012 г. – начало - 09.часа
 

І   естрада - Петрич, Благоевград

ІІ   естрада - Симитли, Кресна

ІІІ  естрада - Разлог

ІV  естрада - Гърмен, Банско

 
Неделя 05.08.2012 г. – начало - 9.00 ч.
 

І  естрада - Сандански, Белица

ІІ естрада - Хаджидимово, Якоруда

ІІІ естрада - Струмяни, Сатовча

ІV естрада - Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK