Над 2 100 родители заявиха желанието си за детегледач

Снимка: Infomreja.bg

2 119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проект „Родители в заетост”, реализиран от Агенцията по заетостта, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Приемът на документи от родители приключи на 31. октомври и Агенцията по заетостта започна разглеждането за допустимост на подадените заявления. Тези родители, които са одобрени, ще бъдат уведомени и поканени да изберат детегледач от съответното бюро по труда.

Набирането на кандидати за детегледачи продължава и след приключване на приема на заявления от родителите с цел тяхното желание за наемна грижа да бъде напълно удовлетворено. Те могат да подават заявления на хартиен носител, лично, във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа. Към момента са подадени 1 950 заявления от безработни/неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи.

Очакванията са с планираните средства (20 млн. лв.) да се осигури подкрепа на най-малко 1 500 родители за отглеждане на децата им и най-малко 1 500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи. След включване на одобрените родители по проекта, в случай на останал наличен финансов ресурс, Агенцията по заетостта ще обяви нов прием за набиране на заявления от родители. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK