Над 2 000 беличани и гости се събират в сърцето на Южна Рила за второто издание на Зимен празник "Белица-Семково 2017"

Второто издание на Зимен празник "Белица-Семково" ще се проведе на 12 февруари под патронажа на кмета Радослав Ревански, снимка: Infomreja.bg, архив

В сърцето на южна Рила, в най-стария български планински курорт „Семково”, на 12 февруари за втора поредна година ще се проведе Зимен празник "Белица - Семково 2017".

Зимният празник бе възобновен през 2016 г. след дълго прекъсване по идея и под патронажа на кмета на Белица Радослав Ревански.

Миналата година събитието бе посетено от 1500 любители на зимните спортове, жители и гости на общината. За второто издание организаторите на снежния празник очакват над 2 000 посетители.

Домакините призовават любителите на зимните спортове и снежните планини да грабват ски и щеки и да се включат в ски-слалома и да завоюват "Купата на Кмета - Ски слалом - Семково - 2017".

Почитателите на интелигентните спортове пък ще имат възможност да се включат в турнирите по шах, бридж и тенис на маса.

За всички малки и големи организаторите са предвидили състезателните игри: надпревара скачане с чувал; теглене на въже; конкурс за снежен човек; футбол на малки врати. За победителите в състезанията община Белица е осигурила грамоти и медали.

Началото на зимния празник е от 11.00 часа и ще бъде дадено от кмета на общината Радослав Ревански на откритата сцена, разположена в непосредствена близост до хотел „Бор”.

От 11.30 часа на сцената ще излезе в пълния си състав Ансамбъл „Пирин”, един от най-известните фолклорни ансамбли, посланик на българското народно изкуство по света.

Георги Симеонов, известен още като JJ, певец, композитор и преподавател също ще се включи в празничната програма. Неговите  ученици стигнаха  до финала на “България търси талант”, “Гласът на България”, “Големите надежди” и “Х фактор”.

Известен е сред младите хора с хитовата си песен "Дилър на любов". Освен с хитовите си песни JJ ще зарадва беличани и гости и с песни от българската естрада и със световни хитове.

Водещият на зимния празник „Белица-Семково” 2017, известният артист Николай Кимчев, ще открие снежния празник с песента „Семково”. В културната програма ще вземе участие и Ансамбъла за народни песни към читалището в Белица.

Хотелите, заведенията за хранене, вилно селище „Света Гора", университетските бази, разположени в курортен комплекс "Семково" предлагат възможности за отмора, активна почивка и вкусна храна от местната и национална кухня.

"Дали ще се спускате по пистите, или ще се разтоварвате от напрежението по друг начин, е въпрос на лично решение. Но едно е сигурно - очаква ви един пъстър пъзел от емоции, весело настроение, спортен дух и хъс за надпревара!", заявяват организаторите, които приканват жителите и гостите на общината да станат част от второто издание на възобновения празник над Белица.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Ансамбъл "Пирин"
Георги Симеонов - JJ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK