Над 19 хил. руски туристи са почивали у нас през декември и януари

Снимка: МТ

Повече от 19 хил. руски туристи са посетили България през декември и януари от този зимен сезон, отчита се увеличение от 1,3% в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Михаил Малцев, изпълнителен директор на Уралската Асоциация по туризъм. Тя допълни, е Русия традиционно е един от основните туристически партньори на страната ни.

На срещата двамата дискутираха вариантите за разширяване на възможностите руският потребител да ползва у нас здравни пакети, или корпоративен отдих на руски институции и компании. Един от акцентите на разговорите бяха начините за популяризиране на руския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики и на уникалните методи и процедури, които не се срещат в други страни.

За това предпоставка са уникалните качества на минералната вода и лечебната кал в България. Министър Ангелкова заяви, че в страната има над 600 минерални извори с различни характеристи, подходящи за лечение на множество от най-разпространените заболявания.

В момента експерти на министерството и представители на бизнеса разработват СПА дестинации, които ще помогнат за популяризирането на възможностите за оздравителен туризъм в България, каза министърът. Тя уточни, че дестинациите са 7 и обхващат цялата страна. Те дават информация за общите характеристики и качествата на водата в даден район, за климата и туристическите атракции. И покани събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие.

Михаил Малцев посочи, че приветства усилията на министерството за създаване на специализиран туристически продукт, който ще е в помощ на руските гости. Той допълни, че асоциацията ще подкрепя всяка добра идея, която подпомага развитието на туризма в двете страни.

„Надявам се и в бъдеще сътрудничеството между българското Министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива“, отбеляза Малцев.

 

КОМЕНТАРИ

Enin Aga21:50 - 10.03.2018
А Турските са 95300 .Територия на Османсщата Импепия....
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK