Над 184 загинали при атентат в Египет по време на петъчна молитва

Снимка: Infomreja.bg

Най-малко 184 човека са загинали, а над 120 са ранени, след като бунтовници извършиха атентат в джамия на Синайския полуостров в Египет, съобщават местни медии, цитирани от БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че броят на загиналите е около 120 човека, а 80 са ранените.

Нападението е извършено по време на петъчната молитва в селището Ер Рауд, на 30 км до Ел Ариш – столица на провинция Северен Синай.

Терористите обградили джамията от всички страни, взривили самоделна бомба сред молещите се, а след това открили безразборна стрелба по хората. Нападателите обстрелвали и линейките, с които откарвали ранените. Във всички болници в провинция Северен Синай е обявено извънредно положение. Армейски подразделения и полицаи провеждат операция по прочистване на района. Във връзка с нападението президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси свика заседание на съвета за национална сигурност с участието на ръководителите на силовите ведомства. Министерството на вътрешните работи създаде специална комисия за разследване на атентата и нареди всички държавни и обществено значими учреждения да бъдат поставени под засилена охрана, включително джамии и църкви.

По заповед на президента в страната е обявен тридневен траур.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK