Над 130 брейкъри и хип-хоп танцьори разтърсиха Благоевград

снимки: Община Благоевград

Над 130 брейкъри и хип-хоп танцьори от цялата страна разтърсиха сцената на пл. „Георги Измирлиев” и демонстрираха невероятни умения в „Брейк Шоу денс”, организирано от Младежки дом – Благоевград и Община Благоевград.

Танцовото шоу беше част от програмата на общината, посветена на Майските празници на културата.

Надиграването се проведе в два тура – брейк битки и хип-хоп.

3-членно жури оценяваше отбор срещу отбор танцувалните битки в брейка, всяка с продължение до 10 минути. Финалните битки бяха с продължение до 15 минути.

Журито бе съставено от изключителни професионалистиДимитър Андреев - Леар, Анатоли Джоков- Джоката и Марио Лазаров      

Специален гост бе Ди Джей Николай Македонски, по -известен като Буката.

Критериите по които се излъчиха победителите бяха държание на сцената ; музикалност; изпълнение на основни за брейка елементи и оригиналност в общите и в соловите изпълнения. „Ноу нейм крю” от Пазарджик задоволиха най-много изискванията на специалистите и грабнаха Купата на организаторите от Младежки дом – Благоевград. Благоевградските брейкъри останаха на второ място, а на трето – Машината от София.

Втората част на танцовя сблъсък бе посветена на хип-хопа. На сцената се появиха хип-хопърите от Перник, Сандански, София, Благоевград.

Критериите тук бяха за  хореография, сложност, ритъм, костюми, имидж и артистичност. В журито се включиха представителят на ЮНЕСКО за България в танцовото изкуство и международен съдия Кирил Костадинов и Вера Ангелска от Младежки дом – Благоевград. Тук надпреварата бе разделена в две възрастови категории – хип-хопъри до 12-годишна възраст и хип-хопъри над 12 години.

При най-малките бяха отличени два отбора -  ТФ „Жасмин” от Сандански и Екстрийм Шоу от Перник. При големите три отбора се окичиха с призовите отличия -  

Дийм Дивас от София, „Жасмин” от Сандански и Екстрийм Шоу от Перник. Специално отличие получиха и хопърите от Хоупс, също от Санданки.

Всички участници получиха грамоти от Младежки дом – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Тони18:02 - 08.05.2012
Браво на тези които не изоставят танците. Брейка е велик!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK