Задържаха мним адвокат, събирал пари за ток от хората

Снимка: Infomreja.bg

За срок до 72 часа с постановление на Районната прокуратура във Варна е задържан 46-годишният Петър К.

Мъжът е бил привлечен като обвиняем за това, че измамил абонати на енергодоставчика за Североизточна България „Енерго Про продажби“ АД.

Петър К. се занимавал с изкупуването на вземания от абонати на енергодружеството. Те произтичали от извършени корекции от страна на „Енерго про продажби“ АД на сметките на абонати, платили суми за непотребена коригирана електроенергия.

Обвиняемият издирвал тези абонати, представял се за адвокат пред тях, макар че никога не е бил вписван в адвокатска колегия.

Обещавал им, че ще води дела срещу енергодружеството. За целта искал да бъде упълномощен да ги води. След като се снабдявал с пълномощните, Петър К. продавал вземанията на абонатите на свързани с него търговски дружества, едно от които било собственост на неговия брат.

Веднага след това двете търговски дружества завеждали дела срещу „Енерго Про продажби“ АД. След спечелване на съдебните дела, енергодружеството заплащало доброволно всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски дружества. Те обаче не изплащали сумите на абонатите, въпреки клаузите в договорите за прехвърляне на вземанията.

Районната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиненото в измама лице.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK