Над 1000 се събраха на традиционен събор в Пиперков чифлик

снимки: infomreja.bg

Над 1000 човека се събраха на традиционната среща-събор в кюстендилското село Пиперков чифлик. Тя се организира за 25-а поредна година.

Селският управник Стефан Котев бе събрал хора от различни възрасти в двора на вече затвореното селско училище. “От 14 години го правя събора. Решихме тази година отново да е тук, за да могат децата да тичат на воля. Виждате, няма коли, няма движение. Има дебели сенки под дърветата”, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът Стефан Котев.

За днешния празник той, заедно със спонсор от селцето, е приготвил живо агне и за спечелилия футболен отбор в надпреварата на малки вратички.

“Довечера ще го докараме за победителите. Ще е живо, пък те ако искат да си го гледат”, каза с усмивка Котев.

Той е доволен от факта, че вече в населеното място си имат и храм, наречен “Свети Иван Рилски”. В него от няколко месеца се извършват и кръщенета. “Какво да ви кажа, при нас кипи живот. От началото на годината в селото си имаме 4 новородени бебета. Имаме и четирима жители на близо 100 години”, допълни кметът на Пиперков чифлик.

Съвсем скоро първият мъж на селото ще се захване с нелеката задача по изкърпване на улиците. В Пиперков чифлик има 25 улици, които ще бъдат обновени. Уверение за това е дала и община Кюстендил.

По традиция и този път на събора не липсваха изкушения за най-малките. От захарен памук до детски играчки забавляваха малчуганите. За по-възрастните пък имаше скара – бира и жива музика, която продължи до късна вечер.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK