Над 100 души на крак за бързото справяне със снеговалежа в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Над 100 души са на крак от 5.30 часа тази сутрин, за да почистват снега, който валя повече от 8 часа. В 21.30 часа снощи на пътните платна излязоха и 11 снегорина с дъски. Благодарение на навременните действия основните улици в Благоевград са почистени и не са допуснати задръствания. Управителят на фирмата по снегопочистване Васил Бачев уточни, че към този момент е преустановено почистването, но екипите са в готовност. Още миналата нощ са осолени всички главни пътни артерии, обезопасени са автобусните спирки на градски транспорт, мостове, стълбища, подлези, алеи и пешеходни зони.

Васил Бачев апелира към гражданите, които почистват пред домовете или офисите си, да не изхвърлят снега на пътното платно. „Когато минат снегорините, те отново връщат снега към почистените площи. Нека гражданите събират снега в страни от почистените пространства”, допълни Бачев.

При извършените проверки е установено, че са почистени и обезопасени и общинските пътища (IV клас), както и пътища на земна основа между махалите в селата от общината. До този момент не са констатирани нарушения и проблеми.

Общината се обръща към гражданите и собствениците на магазини да почистват тротоарните площи пред тях, за да се избегнат нежелани инциденти.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK