Над 100 деца участваха в конкурс за рисунки, организиран от музея в Разлог

Снимки: Община Разлог

Конкурсът за детска рисунка ,,С ДУХА НА МИНАЛОТО" се организира по повод 60 години от създаването на Историческия музей в Разлог. Награждаването на победителите от конкурса съвпадна с Международния ден на музеите, който се чества в 150 страни по света.

Целта на празника е да се привлече вниманието на обществеността към мястото и значението на музея в живота на всеки един отделен човек. Тази година честването на празника е под наслов ,,Музеи и оспорвани истории".

Участниците в конкурса бяха разделени в три възрастови групи. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев поздрави всички участници в конкурса и музейните работници за празника и отдадеността им в работата.

иректорът на музея Христина Манова отбеляза, че децата на Разлог и този път доказаха, че са безкрайно талантливи и са затруднили с рисунките си максимално журито.

За победителите от конкурса бяха осигурени награди, а всички останали участници получиха грамота за участие. Поздрав за празника поднесоха възпитаниците на ансамбъл ,,Разложенче", с ръководител Данаил Атанасов, към НЧ ,,15.09.1903-1909".

На награждаването присъстваха инж. Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности в Община Разлог, членове от ТД „Планинарка“ - Разлог, общественици, граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK