Над 100 деца от ДГ „Джани Родари“ в Гоце Делчев бяха на пикник сред природата (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Те съчетаха игрите на открито с посещение на приюта за магарета в Баничан

По традиция всяка година детска градина „Джани Родари“ в Гоце Делчев провежда есенен пикник, когато децата излизат сред природата, радват се на нейните дадености, играят. Въодушевени от видяното, те споделят впечатленията си вкъщи и дълго носят спомени от интересно прекарания ден.

Този път маршрутът беше променен – вместо манастирчето край града, както през последните години, Попови ливади или околностите на Мосомище, - приюта за магарета  над село Баничан.

В излета  участва почти цялата градина, с изключение само на децата от яслите. И така, пет групи от около 100 деца, техните учителки, лелки  и много родители се отправиха с два големи автобуса към интересната дестинация. Още преди потеглянето директорката на детското заведение – Марияна Костадинова, благодари и връчи грамота на превозвача Божидар Вълчев, който в такива случаи винаги се отзовава на нуждите на градината.

За децата срещата с остарелите помощници в селския труд – магаретата, беше голяма атракция. Детското внимание беше изцяло обсебено от дългоухите приятели на човека. Малчуганите с удоволствие им даваха моркови, галеха ги, снимаха се до тях. С интерес изслушаха и беседата на ветеринарния лекар , д-р Марио Дърпатов, мениджър на обекта. По-големките задаваха  въпроси : „Магаретата имат ли имена?“, „Между тях срещат ли се буйни?“ и т. н. Доктор Дърпатов с готовност им отговаряше, обяснявайки, че магаретата са много добри животни и трябва да се грижим за тях. С езика на децата той разказа за най-важните особености на този животински вид.

Напълно заслужено и д-р Дърпатов получи благодарствена грамота от ръководството на детската градина.

Необичайният ден продължи  с игри на просторните поляни в парка и песнички, които по-големите деца изпълниха на импровизираната сцена. Както си му е редът, имаше време и за вкусно похапване сред природата.

Инициативата на детското заведение е изключително полезна за неговите малки възпитаници. Тя извиква любовта им към природата и ги учи на грижа към животните – достойнства, които те ще носят цял живот.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK