Задържаха осем товарни автомобила с незаконна дървесина

Снимка: ИАГ

Горските спипаха и организирана група от системни нарушители в землището на с. Буковец

Два товарни автомобила, превозващи незаконна дървесина, са задържали през вчерашния ден служители на Изпълнителна агенция по горите.

Нарушенията са констатирани при акции в района на Регионална дирекция по горите – София.

Единият от тежкотоварните автомобили е задържан при проверка в землището на с. Душанци, община Пирдоп. Превозното средство било натоварено с 10 куб. м немаркирана дъбова дървесина, добита от общинска горска територия.

Камион с незаконна дървесина е задържан и в района на Своге, при претоварване от временен склад в близост до асфалтов път.

Нарушителите са санкционирани с актове по Закона за горите. 

Служители на Регионална дирекция по горите – Берковица, и ТП „Държавно горско стопанство Враца“ задържаха шест превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина в горски територии.

След продължително следене на организирана група от системни нарушители на Закона за горите, на 13.11.2019 г. около 2.30 ч. в землището на с. Буковец, община Бяла Слатина, горските служители забелязват 2 леки автомобили и 4 буса.

Лицата, транспортиращи незаконната дървесина, побягват, като изоставят на място превозните средства. По-късно един от автомобилите е подпален.

Горските служители подават сигнал до ПБЗН за потушаване на пожара и предотвратяване запалването на гората. Съдействие е оказано и от органите на МВР. 

Оперативно-следствените действия по установяване на нарушителите продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK