Над 10 000 контейнера фиданки осигури ЮЗДП за природозащитни инициативи

Снимки: ЮЗДП

Планирано е провеждането на мащабни залесителни инициативи

По-малко от 7 месеца след откриването на поточната линия за автоматизирано контейнерно производство на фиданки в разсадник Локорско, Югозападното държавно предприятие вече осигурява контейнерни фиданки за реализиране на редица природозащитни проекти и инициативи в България.

До момента над 10 000 контейнерни фиданки от черен бор, космат дъб, източен чинар, черна елша и бряст са предоставени за залесителни акции, организирани съвместно с наши партньори, медии и доброволци. Последната партида от 4200 бр. са закупени от WWF България и ще бъдат залесени тази есен с цел възстановяване на крайречни горски екосистеми в страната. На 2 ноември край с. Локорско, в района на „ДГС София”, предстои поредна доброволческа залесителна акция, като фиданките за нея също осигурява ЮЗДП.

През месец ноември е планирано провеждането на мащабни залесителни инициативи по проект LIFEFORHAB в Натура 2000 зони на територията на ЮЗДП, за които вече са произведени над 400 000 контейнерни фиданки от важни дървесни видове с местен генетичен произход.

Някои от партньорите в залесителни кампании са WWF България, „Гората.бг – 100 000 садим гора”, Българското дружество за защита на птиците, бTV, „Монди Стамболийски“ ЕАД, редица фирми и частни лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK