Поредно грубо посегателство на фамилия нарушители срещу служители на „ДГС Сливница”

Снимка: ЮЗДП

Бащата и двамата му сина са системни бракониери в района на стопанството

Поредно грубо посегателство от нарушители срещу държавни горски служители е регистрирано към 15.00 часа в сряда - 13 януари, на територията на „ДГС Сливница”, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

При обход в охранителния участък в землището на с. Градец, община Костинброд, горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация.

Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Б.З. отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските.

Колите се управляват от И.З. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Л.З. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари.

За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение.

Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112, които се отзовават веднага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задържани от органите на реда.

Бащата и двамата му сина са системни бракониери в района на стопанството. През последните години срещу тях многократно са подавани сигнали и съставяни констативни протоколи и актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK