Заседава Областният кризисен щаб заради частичните избори в с. Овчарци

Снимки: ОА - Кюстендил

Създава се необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки

Организацията и контрола по спазване на противоепидемичните мерки при провеждане на частичните избори за кмет в село Овчарци обсъдиха по време на днешното заседание членовете на Областния кризисен щаб в Кюстендил. Заседанието председателства областният управител Виктор Янев, присъстваха също неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар Гергана Михайлова. 

Частичният вот в сапаревобанското село ще се проведе на 27 септември, като 827 избиратели имат право да гласуват за кмет на Овчарци. 

От Община Сапарева баня заявиха готовност да бъдат осигурени лични предпазни средства за секционните избирателни комисии и да се извършва регулярна дезинфекция на помещението, коридорите и тоалетните в сградата.

От общинската администрация заявиха също, че ще бъде създадена необходимата организация, за да има физическа дистанция между лицата най-малко 1,5 м. и да бъдат обозначени местата за изчакване. Готовност има да бъдат осигурени дезинфектанти за ръце на входа на сградата и да бъде създадена организация за контрол на входа по отношение броя на влизащите, за да не се допуска струпването на хора. Ще се следи за спазването на дистанция между тях и за носенето на защитни маски.

По време на заседанието областният управител Виктор Янев заяви, че е провел разговор с началника на РУО – Кюстендил, относно готовността на всички училища в областта за началото на учебната година и спазването на противоепидемичните мерки. Експертите от РЗИ – Кюстендил, също разясняват на педагогическия персонал в училищата как да се действа според указанията.

За изминалите два дни няма нито една положителна проба с COVID-19 в област Кюстендил. Това отчете по време на заседанието директорът на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил д-р Златко Величков. Той обясни още, че към момента 69 души в областта са под задължителна карантина, 29 лица са на домашно лечение, а излекуваните са вече 505.            

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил няма нито един пациент, настанен за лечение от инфекцията, информира по време на срещата директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ д-р Александър Величков. В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са настанени четирима пациенти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK