Националният празник бе отбелязан тържествено в Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев

Националният празник 3-и март бе отбелязан в Гоце Делчев с полагането на венци и цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите във войните.

В церемонията участва цялото ръководство на община Гоце Делчев, неврокопският митрополит Серафим, народният представител Георги Андонов, заместник-областният управител Асим Адемов, представители на политически партии, институции, учебни заведения, съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и ветераните от войните.

В чест на Националния празник община Гоце Делчев подари на всички училища, детски градини, читалища, библиотеки и други културни институции, специалните издания на радио и агенция „Фокус” – „Бойните маршове на честта и славата на България”.

Двата албума съдържат историята и оригиналните текстове на 17 бойни маршове, превърнали се в символ на борбите на българския народ за национално освобождение, а така също много снимки, документи и факти, свързани със славната история на Българската армия.

Притежавайки това дарение, учебните и детски заведения ще могат да възпитават децата на Гоце Делчев в патриотичен дух и ще им дадат възможност да научат повече за саможертвата на хилядите знайни и незнайни воини на България.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

robokop13:00 - 04.03.2015
Кога ще се празнува и освобождението от Византийско робство.Все пак, и под него сме били 2 века ...?
до Гоце Делчев10:11 - 04.03.2015
Проблема не е че, такива като Павката Петелов и Бълхата са на снимката. Проблема е, че самите те се мислят за фактори и ... имай предвид , че петелов се кандидатира за кмет и доста лумпени гласуваха за него, и му се дава храна на самочувствието. Сигурно в заден план си мисли и брои хората за които са писали глупости във вестниците и са рекетирали. Самия кмет Москов, чрез общината плащат 300 лв. такса спокойствие на петелов и стаменов. Но идват избори и естествения подбор трябва да подейства. Дано БЪЛГАРИНА да отвори очи!
55509:18 - 04.03.2015
Толкова го тачат, че го отбелязаха на 2 март, нямат търпение да дойде!
bravo17:53 - 03.03.2015
bravoooo na nai golemiqa bilgarin asim ademov kak hubavo izglejda na snimkata do popa

FACEBOOK