Кметът на Благоевград откри нова сграда и детски площадки към ДГ „Вечерница"

Снимки: Община Благоевград

Те са изградени по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград"

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри днес нова сграда и детски площадки към Детска градина № 8 „Вечерница" – Благоевград.

Церемонията се състоя от 11,30 часа. На събитието присъстваха кметът инж. Румен Томов, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности инж. д-р Василиса Павлова, омбудсманът доц. Валентин Василев, директорът на детското заведение Катя Низамова, родители и учители.

Новата сграда и детски площадки са изградени по проект, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изградена и изцяло оборудвана е нова двуетажна сграда, в която се помещават три занимални със спални помещения, разливни и санитарни помещения и зала за провеждане на тържества и други занимания. В дворното пространство са изградени и оборудвани нови детски площадки.

В съществуващите две сгради занималните и спалните помещения са обновени с ново оборудване. За кухненското и пералното помещения са доставени нови уреди и оборудване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK