„Национална съпротива” с гневна декларация заради съдебния процес срещу Николай Йовев

Николай Йовев /в средата/ в съдебната палата в Благоевград, снимка: Infomreja.bg

Крайно дясното движение "Национална съпротива" излезе с гневна декларация заради съдебния процес срещу националиста от Микрево Николай Йовев. Реакцията е по повод поредното съдебно заседание, което се проведе вчера в Окръжен съд-Благоевград.

Днес, 20.10.2015 г. беше поредното дело на нашият съратник Николай Йовев, който е обвинен в това, че е поставил бомба пред клуба на „Евророма” в Сандански през 2012 г. Целият съдебен процес за нас е от изключително значение, защото още с арестуването на Николай, ние знаехме, че делото е политическо и се цели да бъде смачкана националната съпротива в България.

Всеки, който следи случая е запознат и се е убедил сам, че Николай е съден не заради въпросния атентат, а само и единствено заради политическите му убеждения. Всичко останало, което поставените разследващи полицаи скалъпиха срещу него в  процеса на делото, започна да отпада и да доказва неговата невинност. Но тъй като на много национални предатели това не им допада, те решиха днес да използват един изключително очевиден и закононарушаващ ход, а именно да манипулират разпитите на ключовите свидетели, от които по напълно безспорен начин ще се докаже, че всичко е съшито с бели конци. 

На днешния ден трябваше да бъде разпитан един от „анонимните” свидетели по делото като за целта беше насрочена датата 20.10.2015 г., но при започването на заседанието съдът съобщи, че въпросният “анонимен” свидетел е разпитан вече (предишния ден) – в извънсъдебно заседание!

Чл. 141 ал. 2, гласи: “Преписи от протоколите за разпит на свидетеля без неговия подпис се предявяват НЕЗАБАВНО на обвиняемия и на неговия защитник, а в съдебното производство - на страните, които писмено могат да поставят въпроси на свидетеля”, а не както днес стана – след 20 часа!

Но това не е всичко! Съдът каза обвиняемите и техните адвокати да си напишат на лист въпросите и те в рамките на няколко дни ще му ги зададат. Разбира се, че когато той отговори, те в следващото заседание (което ще бъде след 2 месеца) ще кажат отговорите! Този процес на работа е изключителен опасен, защото всеки запознат с наказателни дела знае, че анонимните свидетели са така наречените „полицейски” и при подобен метод на разпит се получава възможност да изтече предварителна информация какви са въпросите и въпросното лице да се консултира с водещите разследването полицаи какво да отговаря, за да се запази обвинението.

В цял свят защитените свидетели се разпитват в други стаи и им се носят на място въпросите и те отговарят веднага, но само тук явно се прави каквото си искат съдиите. Хиляди са методите, при които протича един подобен разпит. В много страни се променя глас, скрива се лице и телосложение, разделят се в отделни стаи свидетели и обвиняеми, но никъде в другаде няма подобен метод, който е в пълно нарушение на действащите закони!

Изключително незадоволителен беше отговорът на съдебния състав, че ако възразяваме, то да се жалваме, когато ни дойде времето на по-горните истанции, но май те забравиха, че в началато се изпуснаха като казаха, че предварително са се допитали до техни колеги от по-горните съдилища, които са им заявили, че дори и незаконна, тази практика в България се използва и че няма да има проблем да премине и през тях!

Ние от „Национална Съпротива” призоваваме всички журналисти да дадат отново гласност на този съдебен процес, защото както днес видяхме, анонимните инжинери продължават да градят и скалъпват политическите дела. Нека не позволяваме в 21 век, именно съдебната система да бъде тази, която не се различава по нищо от останалите корумпирани институции!
Надяваме се, че ще запознаем все повече хора с това дело, за да не се отнеме единственото право, което остава на подсъдимите, а именно, да имат право на нормална защита!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK