Нинова: Председателството е шанс да изчистим образа на България

Снимка: novini.bg

Понякога най-важните теми за нас се разминават с важните теми за хората извън тази зала. Какво ни показа реалността в първите 10 дни от новата година  2018 г, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от трибуната на Народното събрание. Председателството е шанс да изчистим образа на България. БСП ще бъде конструктивна, но не мислете, че ще мълчим.

На 17 януари ще внесем вот на недоверие за корупция. Някои казват - защо го правим на прага на председателството. Правителството няма да падне, коментира Нинова. Тя обясни, че от БСП го правят, защото правителството създава условия 10 млрд. лв. да се крадат годишно. „Защото според „Евробарометър“ 83% от българите сочат корупцията като основен проблем на държавата.

Според българските фирми и българските работодатели - 88% от тях казват, че обществените поръчки се оценяват субективно. Ние няма да мълчим пред това. Казвате 6 месеца да мълчим. Не! Това не са наши думи, а общи оценки на народа и на партньорите. Председателството е шанс да изчистим образа на България“, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че председателството е шанс правителството на Бойко Борисов да не си затваря очите пред проблемите и да не казва, че БСП е лошата, а когато европейските партньори определят България като корумпирана кабинетът да твърди, че и там се краде. „Нека това председателство бъде не само оценено като добро домакинство, а България да постигне две цели“, каза Нинова.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK