Павлова уведоми кметовете да преустановят сключването на нови договори по програмата за саниране

Снимка: Infomreja.bg, архив

Министърът на регионалното развитие и благоустройствто в оставка Лиляна Павлова уведоми кметовете на общини, че е достигнат разполагаемия финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

Павлова предлага на местните власти временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за изпълнение на дейности по Програмата и обявяването на нови обществени поръчки, считано от 22 ноември 2016 година до осигуряването на допълнителен финансов ресурс.

Разпореждането е във връзка с процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г. и предвид обстоятелството, че правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, поясняват от пресцентъра на МРРБ.

Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да се изпълняват. 

 

КОМЕНТАРИ

селянин21:25 - 22.11.2016
Въведете коментар...Радвам се че най после спряха това крадене на пари . Цените са трикратно завишени и фирмите лапат като за последно и няма почти никакъв контрол на изпълнението. И защо всички ще плащаме на някои да му сменят дограмата и да му санират жилището . А ние по селата да ходим по калните улици и със стари дограми а парите са от всички .
Grob07:44 - 22.11.2016
ГРОБ-видими резултати.Ние мислим единнственно за партията и ЛАПАЧКАТА.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK