Националките ни по волейбол удариха Азербайджан и гледат към финалите на Златната европейска лига

Снимка: БФВ

Женският национален отбор по волейбол продължи невероятното си представяне и постигна изключително важна победа по пътя към финалите на Златната европейска лига!

„Българските Лъвици“ спечелиха директния сблъсък с Азербайджан за първата позиция в Група А с 3-1 (17-25, 25-17, 25-14, 25-21). Арена на двубоя отново беше столичната зала „Христо Ботев“, където над 1000 зрители по трибуните създадоха страхотна атмосфера!

Състезателките, водени от селекционера Иван Петков, отстъпиха в откриващия гейм с 17-25, но в следващите 3 части бяха категорично по-добрият отбор на полето и напълно заслужено се поздравиха с трети пореден успех!

Нов невероятен мач за тима ни изигра Христина Русева, която направи 8 блокади и завърши с общ актив от 13 точки. На много високо ниво за пореден път беше и Гергана Димитрова. Талантливата посрещачка стана топреализатор с 21 точки, а 19 добави Силвана Чаушева. За Азербайджан Йелисавета Самадова и Катерина Жидкова приключиха с по 14. 

Така България нанесе първа загуба на Азербайджан в надпреварата и оглави еднолично своята група с пълен актив от 9 точки! Следващият двубой на волейболистките ни в турнира е гостуване на същия съперник в Баку на 30-и май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK