Националисти с разкрития за убиец на възрастна жена във Видин

Източник: faktor.bg

Във връзка с убийството на 94-годишната учителка по пиано Емилия Бузова от Видин с от Движение „Национална Съпротива” обявяват интересни факти около извършителя на зверското убийство Петър Петров.

Те се позовават на свидетелството на бивш затворник от затвора във Враца. Според националистите въпросният убиец  бил освободен предсрочно през септември месец от затвора в град Враца. Ето какво се казва в писмото на националистите:

Петър Петров, по прякор Хамбъра, е рецедивист и се подвизава по пандизите още от 1991 г., като всичките му престъпления са за кражби. Общото му задържане под стража се равнява на около 20 години, което е достатъчно показателно, че за многото случаи, за които е бил задържан и пускан, той никога не се е поправял! Истинско възмущение буди факта, че е освобеден с  5-6 месечен остатък - предсрочно! Всички със сигурност знаят, че за да бъде пуснат някой предсрочно, то въпросното лице трябва да мине през комисия, която включва всякакви проверки, включително и психологическа, която да докаже, че осъденият се е поправил и не би представлявал опасност за обществото, но за да премине през тази вратичка, Хамбъра най-вероятно е получил помощ от някоя неправителствена организация като БХК и „Българско затворническо сдружение за реабилитация”, чиито предстедател на последното е Джок Полфрийман, който също е убиец и наскоро беше номиниран за човек на годината в класацията на Български хелзинкски комитет. В такъв случай защо никоя институция не се самосезира и не направи подробно разследване? Как може многократно осъждан рецидивист да бъде освободен предсрочно?

Любопитен е фактът, че Петър Петров е бил шпионин в затвора и дори е изпълнявал ролята на полусар на полосата, където другите задържани правят „каре”.  Също така е бил сам в отделно режимно отделение, което му е позволявало да си ходи, където иска и да носи спокойно кафета на надзирателите.

Предвид получената информация, би следвало ние да си зададем няколко въпроса:

1. До каква степен затворническата администрация изпълнява задълженията си, след като пускат непоправили се престъпници предсрочно?
2. Има ли някаква прикрита корупция там при положение, че преди няколко дни, при акция на ДАНС, беше арестуван зам.-началника на затвора във Враца - Николай Кюпарски?
3. Защо на последните парламентарни избори в затвора 90% от гласовете са били за ДПС? И по какъв начин ДПС е свързан с този пандиз?
4. Български хелзинкски комитет защитавал ли е по някакъв начин правата и на убиеца Петър Петров или тепърва ще го направи?
5. До каква степен са се сраснали прокуратура, съдилища и неправителствените организации?

Ние от „Национална съпротива” се надяваме, че по-голяма част от медиите ще разучат и разпространят тази информация, за да се опитаме да накараме институциите да се раздвижат и да направят разследване на това защо е бил освобеден Петър Петръв – Хамбъра предсрочно и кой е казал, че не е опасен?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK